Het verschil tussen de elektrodensets voor Zoll AED’s

Bij de Zoll AED Plus en Zoll AED Pro passen verschillende elektrodensets. Welke moet u kiezen?  Omdat AEDwinkel regelmatig vragen krijgt over de verschillen tussen deze elektrodensets zetten we het voor u op een rij.

Klik hier om alle Zoll elektroden in de webwinkel te zien.

Zoals u in de webwinkel kunt zien zijn 4 types. Al deze elektroden passen op de types Zoll AED Plus en Zoll AED Pro en zijn uitwisselbaar met de professionele monitoren / defibrillatoren van Zoll die bij ambulancediensten worden gebruikt. Alle elektrodensets zijn één maal bruikbaar. Nadat ze uit de gesealde verpakking zijn gehaald kunnen ze niet meer worden bewaard maar dienen direct te worden gebruikt.  Elektroden zijn beperkt houdbaar vanwege de geleidende gel die met verloop van tijd minder goed de stroom door gaat laten.

Zoll CPR/D Padz (art. 8900-0800-01)

De meest gebruikelijke elektrodenset voor de AED’s. Deze elektroden zijn ontworpen voor maximaal gebruikersgemak. Ze zijn gemaakt uit één stuk dat de correcte plaatsing van deze elektroden vergemakkelijkt. Deze elektrodenset is voorzien van een sensor die de diepte van de borstcompressies meet. De AED geeft op deze meetresultaten extra aanwijzingen zoals ‘druk harder’. Dit helpt de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten door betere borstcompressies. Deze CPR/D padz hebben een houdbaarheid van ca. 5 jaar. Dat verklaart de hogere aanschafprijs dan de andere elektrodensets. Deze elektrodenset is bedoeld voor volwassen patiënten.

Zoll CPR Stat Padz (art. 8900-0400)

De CPR Stat Padz zijn niet gemaakt uit één stuk zoals de CPR/D padz, maar ze zijn wel voorzien van de sensor. Deze elektrodenset is gemaakt voor de hulpverlener die wel graag extra aanwijzingen wil, maar die niet graag werkt met de elektroden uit één stuk. Daarnaast kan het voordelig zijn om deze elektroden te gebruiken als de AED regelmatig wordt ingezet. De prijs ligt lager, alle functionaliteit blijft behouden en de kortere houdbaarheid (ca. 2 jaar) is dan van ondergeschikt belang. Deze elektrodenset is bedoeld voor gebruik op een volwassenpatiënt.

Zoll Stat Padz II  (art. 8900-0801-01)

Stat Padz II worden veel verkocht aan mensen die geen belang hechten aan de reanimatiefeedback van de Zoll AED’s; er zit geen sensor op deze elektroden en de feedback werkt niet. Dit product is gemaakt voor hulpverleners met veel ervaring met reanimaties. Zij hebben slechts beperkt voordeel bij reanimatiefeedback. De elektroden zitten alleen bij de kabel aan elkaar vast en zijn dus niet uit één stuk. Dit is de goedkoopste elektrodenset met een houdbaarheid van ca. 2 jaar.

Zoll Pedi Padz  (art. 8900-0810-01)

De Pedi Padz zijn bedoeld om te gebruiken bij kinderen tot 8 jaar of ca 25 kg. Met het gebruik van deze elektroden wordt het energieniveau van de schok naar beneden bijgesteld voor een optimale therapie voor een kleiner lichaam. Het is verstandig om kinderelektroden bij de AED te bewaren wanneer dit toestel wordt geplaatst op een locatie waar veel kinderen aanwezig zijn.