AEDwinkel.be | Met het Hart voor het Hart

❤ 20 jaar ervaring ❤ Meer dan 50.000 AED's geleverd ❤ Wij krijgen een 9,7 van onze klanten

Winkelwagen
€0,00

Hoe kies je de juiste AED?

Wie een AED wil kopen, ziet misschien door de bomen het bos niet meer. Zeker als je dit voor het eerst gaat doen. Het aanbod is namelijk groot! Wij willen het graag makkelijker maken om tot de beste keuze te komen. Met deze aankoophulp kun je het aanbod alvast wat verkleinen.

Alle AED's redden levens

Er bestaan veel verschillende soorten AED’s van een groot aantal merken. Ten eerste is het goed om te weten dat alle AED’s levens redden. Ongeacht het merk of het type. Elke AED moet in de basis namelijk hetzelfde kunnen: uitleg geven over het opstarten van de reanimatie, het hartritme analyseren en op basis daarvan wel of niet een schok aanbevelen en afgeven.

Het grootste verschil is de uitvoering: een vol- of halfautmatische AED

Eén van de grootste verschillen tussen de AED’s zit hem in de volautomatische en halfautomatische AED’s. Een volautomaat zal aangeven of er een schok nodig is en zo ja, die schok zelf toedienen. Bij een halfautomaat moet er handmatig op een knop gedrukt worden om de schok toe te dienen. Beide soorten redden levens!

Welke AED moet ik kopen?

Bij het kiezen van een AED is het belangrijk om na te gaan welke specificaties er nodig zijn. Dat heeft onder andere te maken met de locatie van de AED en wie het apparaat zou kunnen gaan gebruiken. Wordt de AED in een werkplaats gehangen, dan moet deze een hogere stofbestendigheid hebben dan op een kantoor. Ben je op zoek naar een AED voor het zwembad, dan is de vochtbestendigheid belangrijk. Deze zogenaamde IP-waarde is een belangrijke factor voor het kiezen van een AED. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook letten op eigenschappen als meertaligheid, reanimatie feedback en een mogelijkheid tot ECG-weergave voor professionals.

Op onze webshop vind je een geschikte AED voor iedere situatie. Om de keuze te vereenvoudigen, hebben we voor onderstaande gebruikersgroepen alvast een selectie gemaakt.

Liever eerst nog wat oriënteren? De Medisol keuzehulpfilm geeft in 10 minuten uitleg over de belangrijkste informatie omtrent AED specificaties. Zo vind je binnen ons ruime assortiment de AED die aansluit op al je wensen én bij de situatie past. Handig voor het vereenvoudigen van de keuze.

Op zoek naar informatie over specifieke eigenschappen, zoals de IP-waarde, de garantietermijn of het schockprotocol? Klik op één van de iconen hieronder voor meer details.

Keuzehulp
Garantietermijn
Vocht-
Schokprotocol
Verschil
Reanimatie
Onderhoudskosten
Hardnekkige
Reanimatie

Hulp nodig bij het kiezen en kopen van een AED?

Ben je toch nog niet helemaal zeker welke AED geschikt is voor jouw situatie, neem dan contact op met onze specialisten. AEDwinkel.be is merkonafhankelijk, en daarom raden we niet ons eigen favoriete merk aan, maar een AED die het beste past bij jouw gebruik. Neem contact op voor persoonlijk advies. Maak gebruik van de chat (rechts onder in beeld), stuur een mail naar [email protected] of bel rechtstreeks naar 02 588 04 01.