AEDwinkel.be | Met het Hart voor het Hart

❤ 20 jaar ervaring ❤ Meer dan 50.000 AED's geleverd ❤ Wij krijgen een 9,7 van onze klanten

Winkelwagen
€0,00

AED Batterijen

Elke AED batterij heeft een houdbaarheidsdatum. Het is aanbevolen om die datum goed in de gaten te houden. Wees er ook van bewust dat de batterij leeg kan zijn vóór het vestrijken van de houdbaarheidsdatum. Bij een inzet kunnen ontzettend veel shocks gegeven worden en dat kost veel stroom. Geeft je AED een seintje via het lampje, of hoor je een pieptoon? Het is tijd voor een nieuwe batterij!

De juiste batterij voor iedere AED

Op onze webshop vind je een ruim aanbod AED batterijen voor alle merken. Het is belangrijk om na te gaan welke batterij je precies nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld filteren op merk of model. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag persoonlijk verder.

Tonen als Foto-tabel Lijst

36 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe lang gaat de AED batterij mee?

Naast de levensduur van de AED is het ook belangrijk om de levensduur van de batterij in de gaten te houden.

De levensduur van een batterij en accu van een AED verschilt per fabrikant: de houdbaarheid van een AED batterij varieert tussen de 2 en 7 jaar. Batterijen en accu's verliezen langzaam spanning, zelfs wanneer deze niet gebruikt worden. Vanaf het moment dat de batterij in de AED wordt geplaatst, begint de levensduur van de batterij te lopen. De AED staat namelijk altijd stand-by. De levensduur van een batterij kan beïnvloed worden door verschillende factoren: 

  • De AED heeft bij een inzet schokken toegediend;
  • De omgevingstemperatuur van de AED: te hoog of te laag;
  • Er wordt regelmatig geoefend met de AED;
  • Te vaak een zelftest gedaan en/of er is een storing bij de AED;
  • De batterij ongebruikt op de plank laten liggen.

De AED geeft zelf een signaal af wanneer de accuspanning te laag is, dit wordt gedaan door licht- en/of geluidssignalen. Elke AED doet dit vóórdat de restcapaciteit van de batterij te laag is voor een AED-inzet.

Op veel AED batterijen en accu's staat een ‘install before’ datum. Vóór deze datum dient de accu in de AED te zijn geplaatst. Vanaf deze datum geldt de door de fabrikant aangegeven levensduur. Met ons serviceplan houden wij bij, wanneer de accu vervangen dient te worden.  

Zelf de batterij van je AED verwisselen

De meeste AED batterijen kunt u eenvoudig zelf verwisselen. Na het plaatsen van de nieuwe batterij zal de AED een zelftest starten. Als het apparaat klaar voor gebruik is zal de status indicator dit aangeven. Kijkt u ook even de houdbaarheid van de elektroden na? Deze zijn meestal eerder aan vervanging toe dan de batterij.