AED Onderhoud

Het onderhoud van een Automatische Externe Defibrillator (AED) is cruciaal. Jaarlijks AED onderhoud uit laten voeren door een specialist zorgt voor zekerheid en veiligheid. Hiermee zorgt u voor een werkende AED die in noodsituaties gebruikt kan worden. 

De betrouwbaarheid van onze AED's is onze hoogste prioriteit. Daarom worden apparaten ouder dan 10 jaar nog wel volledig gecontroleerd, maar wordt er een rode sticker op de AED geplakt en adviseren wij om een nieuwe AED aan te schaffen. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste vervangende AED, neem dan contact met ons op.

Bij ons heeft u de mogelijkheid om AED onderhoud op maat af te nemen. Geheel afhankelijk van uw situatie kunt u de verschillende plannen met elkaar vergelijken en de keuze maken.

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
per pagina

Waarom AED onderhoud?

Op het moment dat er een AED wordt aangeschaft is het belangrijk dat een AED gebruikt kan worden in het geval van een noodsituatie. Voor zowel het slachtoffer als de persoon die de reanimatie uitvoert is het van belang dat de AED naar behoren werkt en inzetbaar is. Een periodieke onderhoudscontrole van een AED zorgt voor vertrouwen en veiligheid. 

Tijdens het onderhouden van een AED wordt er onder andere gekeken naar de houdbaarheid van batterijen en elektroden. AED elektroden vervangen is cruciaal voor gebruik en de AED batterij vervangen moet tijdig gebeuren. De software wordt geüpdatet en er worden testen uitgevoerd. Gebreken komen zo naar voren en op basis van deze bevindingen worden materialen vervangen. Zonder periodieke controle komt het voor dat een AED niet meer werkt en bij een noodsituatie niet ingezet kan worden.

Medisol Service Portal

Wanneer u een onderhoudscontract heeft afgesloten bij Medisol ontvangt u ook inloggegevens voor de Medisol service portal. Binnen de portal kunt u de onderhoudsstatus van jouw AED zien. Zo weet u precies wanneer de volgende onderhoudsbeurt van uw AED zal plaatsvinden. Daarnaast kunt u ook een afspraak inplannen voor onderhoud. Ook kunt u onderhoudsrapporten inzien en handleidingen bekijken. Alle informatie over uw AED ziet u met de Medisol service portal op een centrale plaats, wat natuurlijk erg praktisch is en bijdraagt aan de zekerheid van een inzetbare AED.

De voordelen van het Medisol Service Center

Wij helpen u bij het onderhoud. Dankzij de verschillende onderhoudsplannen zit er altijd een plan bij die past bij uw situatie. Als AED-specialist van Europa met het grootste warehouse en al meer dan 20 jaar ervaring in de branche, weten we wat belangrijk is. We gaan te werk volgens de ISO 13485 norm en hebben hiermee een hoge standaard in kwaliteit.