AED's voor zwembaden

In een zwembad of wellness centrum is de veiligheid van badgasten en medewerkers heel belangrijk. Daarom moeten eerste hulp middelen beschikbaar zijn. Een hartstilstand kan óók in een zwembad voorkomen. Hoe sneller de reanimatie start en de AED wordt aangesloten, hoe groter de overlevingskans. Zorg daarom voor een AED binnen handbereik!

Een AED die in een zwembad wordt geplaatst, moet natuurlijk wel vochtbestendig zijn. De vochtbestendigheid wordt uitgerukt in een IP-score. Het is aangeraden om een AED te kiezen met een IP-score van ten minste 55. Dat wil zeggen: stofvrij en spuitwaterdicht.

Alle onderstaande AED’s zijn geschikt voor zwemcomplexen, wellness centra en andere vochtige omgevingen. Gebruiksvriendelijk voor iedereen!

producten
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als
 1. Smarty Saver AED
  €899,00 €1.087,79
  Snel leverbaar, 1 tot 3 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
 2. Smarty Saver AED Volautomaat
  €899,00 €1.087,79
  Snel leverbaar, 1 week Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
 3. Heartsine Samaritan PAD 500P AED
  €1.699,00 €1.800,94
  Snel leverbaar, 1 tot 3 weken Mits het product bij de leverancier voorradig is. We doen er alles aan om dit product zo snel mogelijk te leveren. Na bestelling houden wij je op de hoogte van de verwachte leverdatum.
per pagina

Veelgestelde vragen rondom AED's voor zwembaden


Raden jullie een volautomatische of halfautomatische AED aan?

De gebruiker van de AED in een zwembad is hoogstwaarschijnlijk getraind. Tijdens de reanimatiecursus wordt er geoefend met een halfautomatische AED trainer, en daarom adviseren we zwembaden om een halfautomatische AED te kiezen. Deze werkt hetzelfde als tijdens de cursus.

Is de vochtige omgeving van het zwembad slecht voor de AED?

Een AED in een zwembad moet tegen een spatje kunnen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de AED in het water te laten vallen, maar de kans op een spat water is zeer aanwezig. Voor zwembaden hebben we een selectie gemaakt van met AED's met een IP-waarde van 55 of hoger. Dat wil zeggen: een selectie van AED's die spatwaterdicht zijn.

Kan de AED op een natte huid worden aangesloten?

Voordat je een AED bij een drenkeling aansluit, moet je de borst droogmaken. De elektroden plakken niet goed op een vochtige huid. Daardoor kan het hartritme niet goed geanalyseerd worden en de schok, indien die wel wordt toegediend, kan minder effectief zijn. In de meeste EHBO-koffers of AED-tassen zit een doekje. Zo niet, neem dan zelf de voorzorgsmaatregel om deze bij te voegen.

Zijn er losse kinderelektroden nodig?

Het publiek van een zwembad is heel divers. In geval van nood wil je de AED zo goed mogelijk kunnen gebruiken - passend bij de patiënt. Kleine kinderen (< 8 jaar of 25kg) hebben een minder sterke schok nodig dan volwassenen. Kinderelektroden reduceren die energie. In dat geval heb je dus 2 setjes elektroden nodig: de gewone elektroden en kinderelektroden. Elektroden zijn helaas niet oneindig houdbaar en beide setjes moeten op tijd vervangen worden. Uiteindelijk kan dat best in de papieren lopen.

Gelukkig is er een goed alternatief: we adviseren zwembaden om een AED met kindermodus aan te schaffen. Je gebruikt de normale elektroden en met één druk op de knop schakelt de AED naar het kinderprotocol. Geen aparte kinderelektroden nodig! Het grootste voordeel: je kunt sneller handelen omdat je geen elektroden hoeft te switchen. De Mindray BeneHeart C1A en de CU Medical i-Pad SP1 beschikken over een kinderknop én hebben een hoge IP-waarde (stof- en vochtbestendig).

Lees meer over het gebruik van AED bij kinderen (kinderelektroden, kindersleutel en kinderknop).