Voetbal Vlaanderen AED

In de wereld van sport draait alles om passie, teamwork en competitie. Maar te midden van al die opwinding en adrenaline is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de veiligheid van de spelers en supporters. Eerder dit jaar meldden wij al dat Voetbal Vlaanderen het hebben van een AED toestel verplicht stelt voor elke club en dat wij, als Medisol, dit sterk aanmoedigen. Met trots kondigen wij nu de samenwerking tussen Voetbal Vlaanderen en Medisol voor het beschikbaar stellen van AED’s aan! 

Cruciale samenwerking

In de wereld van de sport zijn blessures onvermijdelijk, maar soms kan er meer op het spel staan dan een verstuikte enkel of gebroken been. Hartstilstanden zijn zeldzaam, maar ze kunnen overal en op elk moment gebeuren, zelfs op het voetbalveld. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij toeschouwers. Daarom hebben Voetbal Vlaanderen en Medisol de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat elke voetbalclub, groot of klein, is uitgerust met de nodige middelen om snel en effectief te reageren op noodgevallen. Zo voorziet Voetbal Vlaanderen in een subsidie voor de voetbalclubs en biedt Medisol een aantrekkelijke keuze voor AED’s aan.

Snel en effectief handelen met een AED op het voetbalveld

Medisol is een vooraanstaand bedrijf dat zich toelegt op het leveren van AED's en bijbehorende accessoires en service. Hun missie is duidelijk: ze streven naar een veiligere samenleving door de toegankelijkheid van AED's te vergroten en mensen op te leiden in het gebruik ervan. Medisol wil in 2030 realiseren dat elke wereldburger binnen 6 minuten een AED tot hun beschikking heeft. Door deze missie is Medisol een natuurlijke partner voor Voetbal Vlaanderen, omdat beide organisaties een veilige en gezonde (sport)omgeving nastreven.

Een AED is een draagbaar apparaat dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het snelle gebruik van een AED kan het verschil maken tussen leven en dood. Dankzij de samenwerking tussen Voetbal Vlaanderen en Medisol zijn voetbalclubs nu beter voorbereid op dergelijke noodsituaties. 

Voetbal Vlaanderen en Medisol hebben met hun samenwerking een belangrijke stap gezet in de richting van een hartveilige sportomgeving. Door AED's toegankelijk te maken en training te bieden aan de voetbalgemeenschap, tonen ze aan dat veiligheid en sport hand in hand kunnen gaan. Deze positieve samenwerking is niet alleen gericht op het beschermen van deelnemers aan voetbalactiviteiten, maar draagt ook bij aan de bredere missie van Medisol om een hartveilige samenleving te bevorderen. Samen zetten ze een krachtig signaal neer dat de gezondheid en veiligheid van deelnemers voorop staan, zowel op als buiten het voetbalveld.

Op de site van Voetbal Vlaanderen lees je meer over de subsidie voor AED’s voor voetbalclubs. Via het formulier op de site van Medisol kan je als voetbalclub een aanvraag doen voor het bestellen van AED’s, accessoires en/of een servicecontract.