philips frx of philips hs1 aed

Philips staat bekend om de AED’s uit de HeartStart-serie, namelijk de Philips Heartstart HS1 AED en de Philips Heartstart FRx AED. Wanneer u weet dat u een AED van het merk Philips wilt aanschaffen, vraagt u zich waarschijnlijk af: welk model is het meest geschikt in mijn situatie? In deze blog lichten wij het verschil tussen de Philips HS1 AED en de Philips FRx AED toe!

Waarom een Philips AED?

Laten we beginnen met, waarom zou u kiezen voor een AED van Philips? Philips is voor veel mensen een bekend en betrouwbaar bedrijf. Een AED van Philips heeft veel voordelen en is van hoge kwaliteit. De medische tak van Philips die zich richt op de gezondheidszorg, Philips Health Care, heeft jarenlange ervaring om de beste producten te kunnen bieden. Philips produceert namelijk veel medische apparatuur die men over de hele wereld in ziekenhuizen en andere medische instellingen gebruikt. Een Philips AED is er dus zeker een waar u op kunt vertrouwen!

Verschil tussen de Philips HS1 AED en de Philips FRx AED

De Philips Heartstart HS1 AED wordt ook wel de “Home AED” genoemd en is een voordelig model die erg eenvoudig te bedienen is. Het is een zeer geschikte AED voor de onervaren gebruiker. Het is een compacte, lichte AED van 1,5 kg.

De HS1 AED is dus perfect geschikt voor thuisgebruik, maar bent u op zoek naar een AED voor wat intensiever gebruik, kies dan voor de Philips FRx AED. De Philips Heartstart FRx AED is een robuust model met een hoge bescherming tegen stof en water. Deze AED is betrouwbaar en daarnaast snel en voordelig in gebruik. Ook met kinderreanimatie is deze AED makkelijker te gebruiker door middel van de kindersleutel. Hierdoor hoeft u tijdens de reanimatie geen elektroden te verwisselen voor gebruik bij een kind, wat wel het geval is bij de HS1 AED. 

Kort samengevat is de Philips HS1 AED het instapmodel van Philips. Het is een voordelige AED die erg gebruiksvriendelijk is. De HS1 AED is bijvoorbeeld erg geschikt voor thuis, in flatgebouwen of op kantoor (droge en stofvrije plaatsen). Bent u op zoek naar een AED met wat uitgebreidere specificaties, dan is de Philips FRx een betere keuze voor u. De Philips FRx AED kan beter tegen een stootje en is geschikt om in een stoffige en/of vochtige omgeving te gebruiken. De Philips FRx heeft namelijk een IP-waarde van 55, in tegenstelling tot de HS1 met IP-21. De Philips FRx wordt vaak aangeschaft door industriële bedrijven, sportverenigingen en zwembaden.