Hoe kies je de juiste AED?

Wie een AED wil kopen, ziet misschien door de bomen het bos niet meer. Zeker als u dit voor het eerst gaat doen. Het aanbod is namelijk groot! Wij willen het graag makkelijker maken om tot de beste keuze te komen. Met deze aankoophulp wordt duidelijker welke AED het beste bij u past.

Alle AED's redden levens

Er bestaan veel verschillende soorten AED’s van een groot aantal merken. Ten eerste is het goed om te weten dat alle AED’s levens redden. Ongeacht het merk of het type. Elke AED moet in de basis namelijk hetzelfde kunnen: uitleg geven over het opstarten van de reanimatie, het hartritme analyseren en op basis daarvan wel of niet een schok aanbevelen en afgeven. Alle AED's die op dit moment te koop zijn op de Belgische markt zijn goedgekeurd volgens de Europese richtlijnen en redden allemaal levens. Geen enkele fabrikant kan claimen dat hun AED méér levensreddend is dan de ander. Er bestaat ook geen verband tussen de prijs van een AED en de mogelijkheid om levens te redden.

Het grootste verschil is de uitvoering: een vol- of halfautmatische AED

Eén van de grootste verschillen tussen de AED’s zit hem in de volautomatische en halfautomatische AED’s. Een volautomaat zal aangeven of er een schok nodig is en zo ja, die schok zelf toedienen. Bij een halfautomaat moet er handmatig op een knop gedrukt worden om de schok toe te dienen. Beide soorten redden levens!

Welke AED moet ik kopen?

Bij het kiezen van een AED is het belangrijk om na te gaan welke specificaties er nodig zijn. Dat heeft onder andere te maken met de locatie van de AED en wie het apparaat zou kunnen gaan gebruiken. Wordt de AED in een werkplaats gehangen, dan moet deze een hogere stofbestendigheid hebben dan op een kantoor. Bent u op zoek naar een AED voor het zwembad, dan is de vochtbestendigheid belangrijk. Deze zogenaamde IP-waarde is een belangrijke factor voor het kiezen van een AED. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook letten op eigenschappen als meertaligheid, reanimatie feedback en een mogelijkheid tot ECG-weergave voor professionals.

Op onze webshop vind u een geschikte AED voor iedere situatie. Om de keuze te vereenvoudigen, hebben we voor onderstaande gebruikersgroepen alvast een selectie gemaakt.

 

Liever eerst nog wat oriënteren? De Medisol keuzehulpfilm geeft in 10 minuten uitleg over de belangrijkste informatie omtrent AED specificaties. Zo vind u binnen ons ruime assortiment de AED die aansluit op al uw wensen én bij de situatie past. Handig voor het vereenvoudigen van de keuze.

Meertalige AED

Wist u dat Medisol ook verschillende meertalige AED’s aanbiedt? Het aantal openbare AED’s in ons land neemt toe. Ook op openbare plaatsen als sportclubs, bedrijventerreinen en scholen. Maar ook bij evenementen is de aanwezigheid van AED’s belangrijk. Een meertalige AED kan interessant zijn op plekken waar mensen met verschillende nationaliteiten komen.  Een AED mag door iedereen gebruikt worden en geeft duidelijke instructies. Door een meertalige AED aan te bieden voorkomt u dat mensen die geen Nederlands spreken het AED toestel niet kunnen gebruiken. Een meertalige AED heeft gesproken instructies in bijvoorbeeld zowel Nederlands als Engels en/of Frans. Medisol biedt verschillende tweetalige en zelfs meertalige AED’s aan voor de Belgische markt, denk bijvoorbeeld aan merken als Mindray en DefiSign. Neem contact op met onze klantendienst en vraag naar de vele mogelijkheden voor de aanschaf van een meertalig AED toestel.

Moet ik een AED kopen van hetzelfde merk als mijn lokale ambulancedienst?

Hoe sneller de schok wordt toegediend, hoe beter het resultaat. Het aanbrengen van nieuwe elektrodes door de ambulancedienst kost nauwelijks meer tijd. Vaak zijn deze AED's duurder dan andere merken. Koop dus een AED waar u een goed gevoel bij heeft, en die past binnen uw budget en beperk uw keuze bij het aanschaffen van een AED niet alleen tot één merk.

Moet ik een onderhoudscontract afsluiten bij een AED?

Iedere AED fabrikant geeft zelf aan dat de AED 's onderhoudsvrij zijn. Iedere AED heeft een zelftest waarbij het elektronische circuit en de rest capaciteit van de batterij wordt getest. Met een indicator geeft de AED aan of de laatste zelftest goed verlopen is. Indien dit niet het geval is zal de AED dit kenbaar maken middels of een rood  knipperend lampje, een piepsignaal of in gesproken woorden (of een combinatie daarvan). Naast deze zelftest is het belangrijk dat er iemand binnen de organisatie regelmatig de AED visueel controleert. Als Medisol bieden wij verschillende soorten onderhoudscontracten aan, waarmee u zorgt dat u altijd een werkende AED in bezit hebt tijdens een noodsituatie.

Hulp nodig bij het kiezen en kopen van een AED?

Ben je toch nog niet helemaal zeker welke AED geschikt is voor jouw situatie, neem dan contact op met onze specialisten. AEDwinkel.be is merkonafhankelijk, en daarom raden we niet ons eigen favoriete merk aan, maar een AED die het beste past bij jouw gebruik. Neem contact op voor persoonlijk advies. Maak gebruik van de chat (rechts onder in beeld), stuur een mail naar [email protected] of bel rechtstreeks naar 02 588 04 01.

Op zoek naar informatie over specifieke eigenschappen, zoals de IP-waarde, de garantietermijn of het schockprotocol? Klik op één van de iconen hieronder voor meer details.